poniedziałek, 19 marca 2012

Masala bombala

Nie wiem czy zamieszczałam juz przepis na danie indyjskie mojego wykonania.
Jesli nie to zapraszam was do zapoznania się z przepisem , jest bardzo prosty a przy tym bardzo egzotyczny
Może całość nie robi wrażenia estetycznego ale to tylko mylne wrażenie



Składniki dla 2 osób:
paczka ryżu brązowego
200 gram schabu
1/2 puszki brzoskwwiń
1 cały banan
1 cebula
100ml serka homogenizowanego ( lepsza jest wersja z smietanką 36% ale bardziej tucząca)
2 łyżeczki curry
pieprz
sól

do gotującej wody wrzucamy brązowy ryż, gotujemy go około 40 minut.
Schab kroimy na cienkie paski, cebule tniemy na piórka. Na rozgrzana patelnię wrzucamy cebulę, smażymy do momentu zeszklenia. Do cebuli dodajemy schab. Jeśli mięso się zetnie wrzucamy pokrojone w kotkę brzoskwinie i banana. Całość smażymy do momentu "rozpaćkania banana", następnie dolewamy 1 łyżkę soku z brzoskwiń, dodajemy jogurt, sól, pieprz i dwie łyżeczki curry. 

Gotowa masalę podajemy z ugotowanym brązowym ryżem.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Hmm przejrzałam Twój blog, przepisy fajne - nieskomplikowane, wydają się smaczne w większości, ale strona językowa - masakra, literówki, brak polskich znaków, błędy interpunkcyjne. Przed wypuszczeniem posta przydałoby się go przeczytać uważnie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń